İLÇEMİZDE "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareketle, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın talimatlar ve himayeleriyle ilçemizde anma programı icra edilmiştir.
İLÇEMİZDE

​Program kapsamında; ilçemiz protokolü öncelikle Şehit Kabirlerini ziyaret etmesinin ardından, Sahil 3 Orta Camiinde öğle namazını müteakip tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunması ve dualarına iştirak etti.Akşam saatlerinde ilçemiz sahil dolgu alanında bulunan Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen programda ise; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Kuran’ı Kerim Tilaveti dinlenmiştir.

Günün anlam ve önemine dair protokol konuşmalarında; Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Sedat SİVRİ, konuşmalarında; “Milletin iradesini ve bağımsızlığını hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadı ve asla da ulaşamayacaktır. Devletini canı pahasına koruyan yüce milletimiz, her türlü övgü ve takdiri hak ediyor. Asil milletimiz geçmişte olduğu gibi tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı vücudunu siper ederek bir tarih yazmıştır.Ülkemize yaşatılanların bilinciyle; aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, o karanlık geceyi unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak, boynumuzun borcudur.15 Temmuz kahramanlarımızı ve destanımızı unutmayacak, unutturmayacağız.Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.Gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah Türk Milletine bir daha böyle karanlık bir gün yaşatmasın, Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin” ifadelerinde bulunmuştur.

Program akışında, 15 Temmuz içerikli Sinevizyon gösterisi ve şiir dinletilerinin akabinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Devlet Büyüklerimizin TBMM’deki Ulusa Seslenişlerinin ekranlardan canlı izlenmesi ile program sonlanmıştır.